perjantaina, elokuuta 27, 2004

Viikon suunnistus takana

Jos hakuprosessi jenkkeihin olikin pitkä ja työläs niin se jää silti toiseksi ensimmäisen vaihtoviikon, "orientaatioviikon" byrokratiasekamelskan rinnalla.

Saadaksesi koulun henkkarin sinun täytyy olla rekisteröitynyt kursseille. Kursseja pitää olla vähintään 12 paikallisen krediitin verran, jotta täyspäiväisen opiskelijan viisumi pysyy voimassa eikä opiskelijaa karkoteta maasta. Toisaalta kurssit ovat kalliita joten stipendiopiskelijalla 12 krediittiä on myös maksimimäärä. Kursseille täytyy ensin yrittää rekisteröityä netissä ja sitten käydä hyväksyttämässä rekisteröinti omalla ohjaajalla. Vaihtareiden saapuessa lähes kaikki kurssit ovat kuitenkin täynnä, joten niille pääsyä täytyy erikseen anoa. Ohjaajat puolestaan ovat luonnollisesti joko lomalla tai useita päiviä kestävällä kahvitauolla. Kurssit täytyy saada plakkariin muutaman ensimmäisen päivän aikana jos tahtoo välttyä suolaisilta sakkomaksuilta. Juokse villi lapsi!

Kun sitten on vihdoin saanut kaikki valitut kurssit hyväksytettyä keskusbyrokratiassa huomaa, että kurssien vaativuustaso on joko naurettavan matala tai tuskallisen korkea. Onneksi kaikkien vaihtareiden tilanne on yhtä säälittävä. Kaikki ovat tasavertaisesti pihalla ja siten kuin yhtä suurta kuutamoperhettä.

Kouluun rekisteröityminen, Terveystodistus, juhlallinen opiskelumoraalilupaus, huonesopimus, kämppissopimus, tietojärjestelmäsopimus, kansainvälinen vakuutus, koulun vakuutus, sosiaaliturvahakemus, pankkitilihakemus, viisumiasiakirjojen kiikuttaminen neljään eri osoitteeseen, henkilökorttihakemus, hakemussopimus... Sankarimme antaa hihnan luistaa ja häipyy lähikaupunkiin shoppailemaan uusien kuutamokaveriensa kanssa.