sunnuntaina, toukokuuta 08, 2005

Guggenheim - Tylsyydesta Itaan

Kuulin etta Guggenheimissa on uutta matskua naytilla ja laksin katsomaan.
Itse paanayttely oli kohtalaisen hengeton kokonaisuus. Eri varisia viivoja siella taalla ja keskusaulassa valtava mutta tylsa peili-installaatio. Oheisnayttelyt olivat kiintoisampia.

Jonkunnen kerroksen loosissa oli Hugo Boss -palkinnon voittajam Rirkrit Tiravanijan teos. Tylsanpuoleisen installaation video-osuus oli erittain mielenkiintoinen. Kyseessa oli vuonna 1970 kuvattu Death Camp. Filmi kertoi radikaaleista nuorista jotka olivat kansan puolella hallitusta vastaan. Jossain eramaamielenosoituksessa tilanne sitten riistaytyi kasista ja poliisit ampuivat jokusen naista kiivaista nuorukaisista. En tosin tieda oliko kyseessa oikea dokkari vai lavastettu surkutekele, snuff-patkat kun lienevat laittomia. Joka tapauksessa janna vilmi nuorisoradikalismista ja stereotyyppisista punaniskabyrokraateista.

Ylakerran Doppelganger - nayttely Ian Curtis-Michael Jackson-Kurt Cobain -valaytyksineen oli hienoa katsottavaa. Joy Division -huone oli erikiva. Katselin lyhyet videopatkat useampaan kertaan.