perjantaina, huhtikuuta 22, 2005

Hyvästit tötterösaarelle

NY Pressissä osui silmääni juttu Coney Islandin kohtalosta. Täytyykin vielä käydä uudestaan paikalla kuvaamassa ja nauttimassa kesästä. Ensi vuonna legendaarinen ranta laitureineen ja huvipuistoineen saattaa nimittäin olla historiaa.

Rakennuttajafirma Thor Equities on ostanut tontit muiden muassa nykyiseltä mikroautoradalta, Clam'sin Gyro-kojulta ja monelta muulta. Aikovat rakennuttaa paikalle hienon ostoskeskuksen. Jos näin käy, sekin vähä mitä "vanhasta Coneysta" on jäljellä tulee tuhoutumaan. Näinköhän rakennuttajafirman nimi on enne ja Coney jää vasaran alle?

Myös Nathan'sin alkuperäinen hodaripaikka, Ruby's ja monet muut vanhat vetonaulat joutunevat pakkaamaan kimpsunsa koska vuokrataso nousee paikalla moninkertaiseksi. Sääli sinänsä. Vaikka Coney ei olekaan enää 50-luvun kunnossa, on sillä edelleen ainakin nostalgia-arvoa ja merkitystä koko kaupungin imagolle. Kuka haluaa tulla New Yorkiin jossa kaikki on uutta, kiiltävää ja perusamerikkalaisen lähiömallin mukaista? En ainakaan minä.

NY Pressin reportteri oli uutisista melko kitkerällä mielellä "Pala palalta kaikki mikä teki New Yorkista sen mikä se on, viedään pois, suurimmaksi osaksi yksinkertaisen, typerän ahneuden vuoksi jonka uskomattoman sokeat ja apaattiset asukkaat sallivat. Pormestari [Bloomberg] ja hänen rakennuttajakamunsa tuhoavat New Yorkia paljon tehokkaammin kuin mistä al-Qaeda voisi koskaan haaveillakaan."


ps. Samassa numerossa oli myös hassunhauska sarjakuva. Useimpien mielestä ihan tyhmä juttu mutta minua nauratti:
The Perry Bible Fellowship
Olin myös tunnistavinani piirrosjäljen ja niinpä se oli: sama vesseli jota joku (muistaakseni JV) oli suositellut joskus monta kuuta sitten, Nicholas Gurewitch.

Pelaa: The Smashing Pumpkins - Whir