torstaina, huhtikuuta 21, 2005

Amerikans - Opiskelijat

Monet teistä ovat pyytäneet kuvailemaan amerikkalaisia immeisiä. Siispä perkailen muutamalla sanalla, ensiksi nyt vaikka opiskelijoita.

Todella monipuolisen Rutgersin opiskelijoista on vaikea sanoa mitään kovin yleispätevää, mutta NJIT-opiskelijoiden luokittelu on helpompaa kuin tynnyrissä olevien kampeloiden ampuminen haulikolla. Elokuvista tutut kategoriat ovat täällä totta:

Jogs – Urheilijakuninkaat ja –kuningattaret. Yliopiston urheilujoukkueissa pelaavat stipendiopiskelijat. Käyvät tunneilla sikäli kun urheiluharjoittelultaan ehtivät. Kulkevat kaiket päivät verkkareissa ja hengailevat omissa porukoissaan. Olen ihmetellyt näiden urheilijoiden ruokailutottumuksia: mistään terveysdieeteistä ei todellakaan voi puhua. Juustopurilaisia, juustoranskalaisia, juustopizzaa jne. Juomaksi tietysti joko red bullia tai aina terveellistä kolaa.

Nörtit – Tietokoneita kavereiden kesken räpläävät tulevat suuryritysorjat. Sijoitan seinänaapurini tähän ryhmään. Minulla ei ole mitään nörttejä vastaan, olenhan itsekin enemmän tai vähemmän outo. Täällä sana nörtti saa kuitenkin täysin uuden merkityksen. Päiväohjelma: 12pm – Herätys. 1pm – juustomakaroneja mikrossa brunssiksi. 2pm – tietokoneelta kaksi tuntia Family Guy –sarjaa. 4pm – kaksi tuntia tietokonepelin pelausta. Aina sama peli. 6pm – luennolle tunniksi tai jopa puoleksitoista nukkumaan. 7:30pm – kokoonnutaan kaverien kanssa katsomaan tietokoneelta nauhoituksia tietokonepeleistä (Siis joku on nauhoittanut pelinsä ja muut sitten katselevat tätä peliä kuin elokuvaa) kaksi tuntia. 9:30pm – illalliseksi jauhelihapihvejä mikrossa. 10:00pm kolme tuntia japanilaisia animaatioita tietokoneelta. 1:00am - imbesilliviihdettä kaverien kanssa. Kuka heittää painavimman esineen seinään ja muuta hauskaa. Yhden ja saman Nu-Metal –kappaleen kuuntelua loopilla. 4:00am TV-shopin parhaat palat täydellä äänenvoimakkuudella. 5:30am – nukkumaan. Ja tämä aikataulu ei ole keksitty, tällaista saa todistaa päivästä toiseen. Jos ulkona on lämmintä ja aurinkoista, nörtit kääntävät sälekaihtimet kiinni, luonnonvalo kun häiritsee ruudun loimotusta. Aina kun luulen että typeryyden ja säälittävyyden huippu on saavutettu, nämä vesselit keksivät jotain vielä surkeampaa.

Stonerit – muihin kahteen ryhmään sopimattomat hylkiöt. Vähät välittävät ns. ”yliopistoelämästä”. Opiskelevat kohtuullisen tunnollisesti mutta eivät ihmeemmin innostu collegeidiotismista. Lähtevät mieluummin Nykiin kuuntelemaan musiikkia kuin jäävät pelaamaan tietokonepelejä. Hengailevat omissa pienissä kaveriporukoissaan ja ovat muutenkin ihan outoja hei. Onneksi tämän ryhmän jäseniä löytyy NJIT:ltakin edes muutama.

Seuraavaksi voisin kirjoittaa vaikka etnisistä ryhmistä…