sunnuntaina, huhtikuuta 10, 2005

Bändit metrot

Piti eilen mennä katsomaan The Kills:iä Hobokenin Maxwell'siin mutta haaveeksi jäi. Liput oli nimittäin viime tipassa myyty loppuun ja jäin nuolemaan näppejäni. Jotenkin aina onnistun tässä, missasin myös bändin keikan Bowery Ballroomissa. No, suuntasin sitten Brooklynin Northsixiin. Siellä oli tarjolla Army of Me, The Sun ja Ok Go.

Metrossa joku känninen setä istuskeli ostamassaan toimistotuolissa. No sitten kuin juna lähti liikkeelle, tuo rullallinen toimistotuoli tietenkin hieman hötkyi sinne tänne ympäri junaa setä kyydissään. Miesi oli ylpeä keksinnöstään ja rullaili sinne tänne tuolillaan. Junassa olleet konstaapelit eivät katsoneet hyvällä silmällä vaan antoivat miekkosen olla.

Northsixiin ehtiessäni Army of Me:n keikka oli jo lähes ohi vaan ei murhetta, bändi oli melko tasapaksu poppiveto. Ihan kiva, ei paljon enempää. Seuraavana soittanut The Sun oli mielestäni illan mielenkiintoisin nimi. Tiukkoja vaihtelevia rytmejä, hämäriä sanoituksia ja viileää laulua. Tämä korvasi The Kills -menetystäni ihan kohtuullisesti. TheHivesMeetsWeezer. Erityisesti basisti vatkasi menemään niin asenteella että oli pakko ihailla. Hyvä orkesteri.

Illan pääesiintyjä Ok Go tuntui olevan varsin tunnettu tapaus, ainakin yleisö tuntui tietävän kaikkien laulujen sanat. Melodiat olivat kyllä hienoja ja koukukkaita, mutta hieman liian hengetöntä menoa mielestäni. Levyllä toimii luultavasti huomattavasti paremmin, ainakin bändin nettisivulta löytyvät videot olivat oikein mainiota purkkarokkia.

Takaisin tullessa onni ei ollut varsinaisesti matkassa. Matka WTC:lle meni hyvin, mutta Newarkin juna ei oikein kulkenut. Normaalisti matkaan menee noin 20min, nyt meni yli kaksi tuntia. Joku nero oli nimittäin saanut päähänsä, junan odotteluun kyllästyneenä, lähteä kävelemään raiteita pitkin kohti seuraavaa stoppia. Ja koska sähköistetyllä raiteilla kävely ei oikein vastaa terveysviraston turvamääräyksiä, koko raiteen sähköt jouduttiin katkaisemaan. Pätkittäin pääsimme etenemään puolen tunnin odotteluiden jälkeen kun poliisi yritti metsästää miekkosta raiteilta. Kuulemma pääsi karkuun, en kyllä ymmärrä että miten.

Alkuun meininki nauratti, mutta toisen tunnin odottelu pimeässä putkessa keskellä yötä pisti jo hieman harmittamaan. Vihdoin kuitenkin pääsimme perille ja pääsin nukkumaan. Kokemus sinänsä.

Ensi viikolla olisi tarjolla The Locust, sitten Death From Above 1979, Superwolf ja Sonic Youth. Kaikkiin ei kyllä varmaan pysty venymään...

Päässä soi: The Kills - The Good Ones