lauantaina, huhtikuuta 09, 2005

Paikoillanne, Sarjakuva, Hep!

Sarjakuvat, nuo aamupäivän pikkupaholaiset. Pelastavat monta päivää. Sarjakuvaosasto on useimmissa sanomalehdissä se herkkupala jonka jätän aamupalan jälkiruuaksi.

Hyvät sarjakuvat ovat kuitenkin harvassa. Puhun siis stripeistä enkä mistään pidemmistä tarinoista. Sarjakuvaromaaneja en ole syystä tai toisesta jaksanut lukea vuosikausiin. Pitäisi taas ehkä taas yrittää ihan yleissivistyksen vuoksi.

Dilbertiä luin joskus vaan nyt tuntuvat ideat hieman tyrehtyneen. Hyviä juttuja edelleen, loistavia harvoin. Aikoinaan myös Gary Larsonin yhden kuvan jutut olivat muikeita.

Village Voicessa silloin tällöin naurusuoneen osuu hilpeä Maakies, esimerkkinä parin viikon takainen strippi: [Camping]&Astronaut in China. Suunnittelen juuri mantereenläpimatkaani joten kaikennäköiset kämpinkihenkiset jutut on pakko lukea. Tämä oli varsin oiva.

Los Angelesin Citybeatissa joskus silmään osui Ted Rallin työt. Tammikuussa Tsunamin jälkeinen strippi kuvasti mielestäni erittäin osuvasti paikallista suhtautumista suurkatastrofiin: Tsunami. Joidenkin mielestä epäkorrekteja juttuja, enkä käy kiistämään, mutta osuvia joka tapauksessa.

Seuraan myös aina loistavaa Viivi&Wagneria pysyäkseni mukana Suomen uutisissa. Mieleen jäi ainakin taannoinen "raha ei haise"-pätkä. Hehe.