torstaina, maaliskuuta 31, 2005

Suomi jee!

Lupauduin esittelemään Suomen arkkitehtikoulutusta paikallisille undergrad-opiskelijoille. Jotkut hullut olivat saaneet päähänsä että Suomeen olisi erijännä tulla. Googletin kuvia jääkarhuista ja neljän tuulen hatuista esitelmääni varten. Muuten ajattelin ihan lonkalta kertoa millaista on hiihtää 50 mailia kouluun joka päivä ja joutua tappelemaan susien kanssa päivällisestä. Suomen iglu- ja salvosarkkitehtuuristakin ajattelin jorista muutaman tovin. Niin ja tietysti siitä miten koulussa juodaan veden sijasta vodkaa. Kouluhan on tietysti täysin ilmaista ja valtio maksaa ylläpidon vaikka et edes opiskelisi. Tuliaisiksi kannattaa tuoda banaaneita tai jotain muuta eksoottista. Vielä kun joku kertoo minulle mitä eroa Suomen eri a-osastoilla on niin kaikki menee ihan putkeen. Vinkkejä kiitos!

Tänään oli välikritiikki maalauskurssilla. Odotin murskatuomiota, mutta niinhän siinä kävi että melkoisen hyvänä proffa piti töitäni. Sommittelu jees, värien käyttö hieman riistäytynyt käsistä, sivellintekniikka hieman tasapaksua. Hieman enemmän yksityiskohtia, muutama sipaisu harmaata ja kaikki on kunnossa. Ostin eilen pari tuubia fluoresoivia värejä, niitä kun pääsen iskemään kankaalle niin johan on piru merrassa. Katsojat saavat suojata silmänsä hitsaajan kakkuloilla kun pääsen superväreihin käsiksi.

Ajattelin huvikseni hommata paikallisen ajokortin, ensi viikolla menen kai kirjalliseen kokeeseen. Hieman arveluttaa että osaanko kaikkia NJ -kohtaisia nippeleitä, mutta kyllä kai se hyvin menee kun lukee wepistä hienot NJ Driver's Manual -sivustot. Sitten pääsen paremmin ottamaan tuntumaa NJ Turnpikeen ja muihin insinöörityön näytteisiin. Kyllähän se suharointi nytkin sujuu, mutta auton vuokraus helpottuu kummasti paikallisella körökortilla. "New Jersey - The Home of New Jersey Turnpike."

Isompi maalaus v.4.0 (lisäsin naaman ja vähän muuta)

Illan a-puoli: Björns Vänner - Across the Sea (huippu weezer -coveri ruåtsiksi)

PS. Jos suomalainen elämänläheinen sanataide kiinnostaa, suosittelen Väärien Ajatusten Katalogia