keskiviikkona, huhtikuuta 20, 2005

Rothko + 27°C

Eilen kävin taas Rothkossa ihmettelemässä uusia paikallisia bändejä. Tarjolla oli Eugene, The Hong Kong, Benzos ja Harlem Shakes. Tähän mennessä joka ikinen bändi-ilta, jossa olen käynyt, on ollut enemmän tai vähemmän megasuksee. Tällä kertaa menestys ei ollut yhtä mieletön.

Eugene soitti Drake-Dylan- -henkistä folkpoprockia varsin ansiokkaasti. Ei mitään kuninkaallisen kekseliästä, mutta letkää rallatusta, olipa mukana muutama oikeasti iskeväkin kipale.

The Hong Kong oli pitkän keikkailutauon jälkeen koonnut voimansa ja esiintyi varsin vetreästi. Kosketinsoittajalla, kitaristilla ja basistilla oli koko ajan armoton groove päällä ja 60-luvun lopulta lavalle tipahtanut laulajatarkin hoiti pestinsä mallikkaasti. Mukavaa purkkajytää.

Benzos oli kohtalaisen tylsä tuttavuus. Olen aiemmin lukenut kehuja bändistä virtuoosimuusikkojen kollektiivina. Ehkäpä niin, mutta tässä tapauksessa tuo virtuaasimaisuus tarkoitti vain tylsiä progekappaleita ja ärsyttävää ininää tyyliin huonosti-matkittu-hail-to-the-thief-kauden-radiohead. Kyllä miekkoset soittaa osasivat mutta siihen se anti sitten tyrehtyikin. Levyllä saataisi olla jopa puolittain mielenkiintoista.

Illan finaalibändillä Harlem Shakesilla oli groove kunnossa ja vatkaus näytti varsin mainiolta. Kappaleet olivat kuitenkin melko tasapaksuja ja laulajan karismasta huolimatta kipinä puuttui.

Klubista lähdettyäni havahduin huomaamaan että nythän on kesä. Ulkona oli lämpimämpi kuin sisällä täyteen ahdetussa klubissa. Kävelin vihellellen läpi Alemman Itäpuolen ja katselin vilkasta yömenoa Sohossa. Ja kaikki tämä t-paita päällä.

Tänään kesä onkin jo sitten uusissa ennätyksissä, tällä hetkellä lämpöä on yli 80F (27°C), näyttivätpä jotkut mittarit jo 84F:n lukemia. Ulos ja aurinkoon mars!