lauantaina, huhtikuuta 16, 2005

Noidankehä

Selailin tässä NY Timesia ja silmiini osui ihme artikkeli. Uuden energialainsäädännön (energy bill) mukaan tulevaisuudessa osavaltioiden ei tarvitse saavuttaa Clean Air Actin määrittämiä päästörajoituksia ennenkuin enemmän saastuttavat naapuriosavaltiot saavuttavat omat rajoituksensa.

Saatan toki tulkita väärin, mutta nyt jos siis jotain osavaltiota ei huvita saavuttaa määrättyjä rajoituksia, niin muidenkaan ei tarvitse? Näin liittovaltiolla ei ole mitään mahdollisuuksia enää kontrolloida päästöjä kansallisella tasolla.

Edustaja Joe L. Barton (Texasin republikaani, House Energyn and Commerce Committeen puheenjohtaja) puolustelee uutta säännöstöä sillä että nykyiset määräykset ovat osavaltioille liian rankkoja. Hän haluaa löytää "realistisemman" tien ja yrittää tehdä Clean Air Actista enemmän maalaisjärjen mukaista. Amerikkalaisesta maalaisjärjestä nyt voi sitten olla monta mieltä. Kansallinen tuottajaliitto, National Association of Manufacturers, ja muut jätit ovat "yllättäen" ottaneet uutisen vastaan myhäillen.

Kansallisen luonnonsuojeluliiton puhemies John Millett: "Joidenkin mielestä tämä on hyvä idea. Useimpien mielestä ei." Hei kamoon, jos kansakunta haluaa kehitystä, niin siihen tarvitaan autoja, rekkoja ja rutkasti löpöä. Jos ne pakokaasut nyt sit vähän sumentaa aurinkoa muutaman päivän vuodessa niin kuka jaksaa välittää. Uuteen uljaaseen maailmaan!

Teemaan: Fu Manchu - King of the Road

Ps. Joku valitti sivuni räikeistä väreistä. Teille valittajille: Vika on joko silmissänne tai näyttönne asetuksissa. Omalla koneellani sivu näyttää kerrassaan loistavalta!