maanantaina, huhtikuuta 25, 2005

Ei matka miestä pahenna

Keväisen amerikanturneeni suunnitelmat ovat muuttuneet useammin kuin kerran. Hankalinta on ollut päättää mistä kaupungista lennän takaisin Suomeen. Myös matkareitin realistisuutta olen joutunut tarkastamaan jokusen kerran.

Ensin ajattelin lentää New Orleansiin ja siitä sitten Teksasin läpi Brycen kansallispuistoon ja Grand Canyonin kautta Las Vegasiin. Vegasista jollain kyydillä Yosemiten läpi San Franciscoon, Friscosta Oregonin Portlandiin ja Portlandista Seattleen. Seattlesta olisin lentänyt Suomeen 13.6.

Sitten keksin vielä lisätä listaan Floridan, ainakin Miami, Everglades ja Tampa/St. Petersburg kiinnostivat. Nyt nämäkin suunnitelmat ovat kääntymässä päälaelleen. Taidan tiputtaa listasta Seattlen ja Oregonin ja matkata reitin toiseen suuntaan.

Tällä hetkellä näyttää siltä että lennän ensin NY-SFO, sitten kämppiksen kanssa Yosemiteen muutamaksi päiväksi, sitten esim. Santa Cruzin rannoille, Las Vegasiin, Vegasista halpislento New Orleansiin, Orleansista Tampaan, Tampasta Miamiin ja Miamista Suomeen.

Teksasissakin olisin kyllä halunnut käydä mutta valtavien etäisyyksien vuoksi rantalomailu ja luonnonpuistot taitavat viedä voiton kuivista aavikkokaupungeista. Suurimmat kaupungit olen jo nähnyt ja siksi panostanen enemmän aktiivimatkailuun ja auringosta nauttimiseen.

Aivan liian paljon mielenkiintoisia paikkoja. Kaikkea en ehdi ennen kesää nähdä vaikka haluaisinkin. Ehkä sitten ensi kerralla enemmän.