perjantaina, tammikuuta 28, 2005

Joulu: San Simeon - LA - Oceanside

Joulu on täällä! Jouluaamuna heräsimme ihka ihanaan auringonpaisteeseen San Simeonin Motel 6:ssa. Jouluiset aamukahvit motellin respassa lipitettyämme lähdimme etsimään oikeaa aamupalapaikkaa. Löysimmekin varsin mukavan kärrykuppilan parinkymmenen jaardin päästä.

Paikka oli juuri sellainen kuin kliseisissä elokuvissa: koko ajan tarjoilijamme kävi täyttämässä kahvikuppejamme ja palvelu pelasi. "Whatcha havin' hon?" Huomatessaan että olemme europellejä, tarjoilija piti meille aamusaarnan pyhästä tippien antamisen taidosta. Hän kertoi meille kauhutarinan miten kerran eräs yli kymmenhenkinen porukka oli unohtanut maksaa juomarahaa... Niisk. Surullisesta tarinasta ymmyrkäisen liikuttuneina maksoimme hieman tippiä ovelalle tarjoilijatädille. Kiitos draamasta.

Ajattelimme käydä katsomassa pröystäilevää Hearst Castlea pikku-San Simeonissa mutta sehän oli joulun kunniaksi sulki... pahus. No, käänsimme katseemme kukkuloilta biitsille ja rynnimme nauttimaan rannan aina tarjolla olevista herkuista - hiekasta ja auringosta.

Koska aikaa riitti, ajelimme varsin verkkaisesti kohti etelää ja pidimme useita taukoja. San Luis Obispossa olimme eksyä pikkuteiden viidakkoon. Paikka vaikutti todella mukavalta ja levolliselta rantakaupungilta. Lopulta löysimme takaisin valtatielle ja saatoimme jatkaa matkaa.

Santa Barbarassa pysähdyimme einestämään ja ihailemaan kalastajalaiturin krääsämarkkinoita. Pelikaaneja ja muita tipuja piisasi mutta muuten laituri oli melko rysä. Santa Barbara kuitenkin vaikutti varsin mehevältä rantaparatiisilta. Pieniä taloja, ravintoloita, urheilupaikkoja ja sietämättömän keveää menoa.

Los Angelesin moottoritieviidakko oli mielestäni todella vastenmielistä aluetta. En todellakaan olisi halunnut olla ratissa 6+6 valtatiellä 90mph virrassa poukkoilevien autojen keskellä. Felix selvisi kuskina loistavasti vaikka muutaman kerran haimme vauhtia muutamien mailien päästä sivuteiltä ja teimme muutamia kymmenen mailin kunniakierroksia.

LA:n valtateillä ei niin vain käännytä takaisin, koska rauhallisille pikkuteille johtavia ramppeja ei juuri ole. Kaikki ulos menevät rampit johtavat uusille valtateille ja vauhti pysyy koko ajan 80mph tuntumassa. Lue siinä nyt sitten rauhassa karttaa ja keskustele henkeviä. Jos olet hetken väärällä kaistalla niin saatat ajautua monen kymmenen mailin päähän oikeasta reitistä.

Muutamien tiukkojen sananvaihtojen ja kiristyneiden hermosäikeiden purskahtelujen jälkeen selvisimme kuitenkin ulos enkelten kaupungin piiristä kunnialla. Päätimme jälleen yöpyä valtatien varressa, tällä kertaa Oceansiden tylsässä pikkukaupungissa. Motelliin saapuessamme olimme autossa istumisesta melko väsyneitä ja rojahdimme suoraan petiin.

Ilmeisesti amerikkalaiset ovat lyhyempää sukua kuin me Pohjan viikingit, ainakin minulla sänky jäi auttamatta lyhyeksi. Jalkoja sängyn laidan yli tuuletellen uinuimme aamunkoittoon.

Sleep-o - Näkymä Motellin Ikkunasta jouluaamuna - Jouluaamiainen Kärrykahvilassa - San Simeonin Laituri - Matkalaisia

Häpibiikki - Kalamiehet - Gengi - Lenkkarisurffausta - Alkuasukkaita chillailemassa pickupin lavalla

Baywatch - Maisemat vaihtelivat matkan varrella kokolailla paljon

Lintuja ja kalastajasatamaa Santa Barbarassa

Santa Barbara - Ikkunasta kadulle - Maantien usva - Valtatie 101 - M6 väsyneenä

ps. Weezerin uusi levy on melkoisen hyvä
pps. Nyt tulee pieni tauko Kaliforniatsoobaan, koska tästä välistä olin kadottanut kuvani. Viimeisten päivien kuvat kyllä on plakkarissa jo nyt, mutta taidan pitäytyä kronologisessa muodossa jos suurempia vastaväitteitä ei kuulu.