keskiviikkona, kesäkuuta 08, 2005

South Beach, Miami

Perillä South Beachilla sää helli: 35-40 astetta tauotta. Välillä oli hieman pilvistä mutta enimmäkseen aurinko paisteli. Olkapääkin oli jo astetta paremmassa kunnossa joten Atlantin haiden seassa pulikointi onnistui taas.

Ensimmäisenä iltana kävin elokuvissa katsomassa skedeleffan Lords of Dogtown. Hyvä fiktioversio muutaman vuoden takaisesta Dogtown & Z-Boys -dokumentista. Siirappista pop-huttua kenties mutta hauska hyvän olon filmi kaikki tyynni.

Leffan jälkeen sateen läpi kävellessani törmäsin Hélèneen jonka kanssa olin matkustellut kuusi kuuta aiemmin Kaliforniassa. Uskomaton sattuma! Tapasin myos Miamissa työskentelevän ystävänsä Aurelien, jonka luona H oli käymässä. Heidän kanssaan sitten hengailin Miamipäiväni. Oli mukavaa kun oli paikallinen "matkaopas" joka tunsi paikat ja tiesi mitkä paikat ovat näkemisen väärtejä.

South Beach oli Miamissa, Little Habanan ja Coral Gablesin muassa, lähes ainoa näkemisen arvoinen paikka. Päivät vietin koko lailla rannalla uimassa ja lueskelemassa. SoBella poltin ihoni vain kerran joten en ehkä saakaan melanoomaa ennen paluuta Suomeen. Ällöttävän muodikas Ocean Drive hienoine Art Deco -taloineen sykki elämää yöaikaan. Myös Lincoln Boulevardin pikkukahviloissa oli mukava istua viilentelemässä.

Mukavasta seurasta huolimati kyllästyin SoBen kiiltokuvameininkiin melko nopeasti ja päätinkin lähteä retkeilemään ensin Key Westiin ja sen jälkeen Fort Lauderdaleen.