keskiviikkona, marraskuuta 03, 2004

Poimuajolla

Viikot vierivät nopeammin kuin arkkari raahustaa. Parin viime viikon aikana on tapahtunut yli aivojeni surkean kapasiteetin. Tutkailen mitä muistuu mieleen menneestä ja tulevasta. Koherenssi karatkoon, tajunnanvirta alkakoon:

Kaverini tuli vierailemaan Nykiin viikoksi. Mukavaa oli. Kiersimme Manhattanin kokolailla hyvin ja näin jopa monia paikkoja jossa en ole vielä käynyt. Sain mukanaan tuoman uuden tietokoneen ja pääsin eroon vanhasta, suuri kiitos siitä! Muutenkin oli mukava puhua suomea ja vaihtaa kuulumisia. Söimme mukavissa paikoissa ja suhailimme metrolla sinne tänne. Pientä ongelmaa aiheutti junnailuni koulussa ja lähiöjunissa mutta niistäkin selvittiin kunnialla. Kiitos ja terveisiä asianomaiselle, hieno viikko!

Oli Gregin synttärit ja halpaa kaljaa villagessa. Kymmenen kannua Yuenglingiä on kymmenen kannua Yuenglingiä. Koululla oli aktiviteettipäivä ja sietämätön katkarapuillallinen, joka tuhosi ruuansulatukseni. Oli pari luokkaretkeä Columbia Universitylle ja alakaupungille sekä poikain eväsretki West Orangeen. Halloween ja Día de Los Muertos valtavine paraateineen tukkivat ala-manhattanin sunnuntaina. Erehdyin nousemaan metrosta Sohossa ja sain kävellä puoli kaupunkia päästäkseni takaisin tuubiin. Pressanvaalit kuohuttivat tunteita jopa uneliaiden opiskelijoiden keskuudessa. Kaikkihan tietävät että Kerry on nynny kommunisti. Ryhmätyökaveri teki sormestaan puolukkasurvosta mallipajan sirkkelissä. Tarkoitus oli rakentaa uusi uljas pienoismalli kampuksestamme, vaan kuinkas sitten kävikään.

Tälle viikollekin tehtävää piisaa. Studiokurssille uusi pienoismalli mittakaavaan 1'=16" (?) sekä suunnitelma uudesta kampusalueesta yliopistollemme. Lisäksi rästityönä suunnitelma uudesta Soho-henkisestä nuorisoalueesta Newarkiin. Espanjan kurssilla tenttiin ja esitelmään valmistautumista sekä puolilukukausiarviointi. Amerikan arkkitehtuuri -kurssille 10 sivun esitelmä amerikkalaisista gizmoista torstaiksi. Illanviettoa on luvassa ainakin Dillinger Escape Planin ja Skinny Puppyn merkeissä. Mahdollisesti myös Green Day ja joku muu jonka jo unohdin. Sunnuntaina olisi myös klassisempaa viuluilua Carnegiella.

Huoneenvaihtokaavakkeetkin pitää täyttää notta pääsen kevääksi leppeämpään ympäristöön. Olen saanut osani animea ja ajattelin siirtyä uuteen kämppisympäristöön. Loren, jonka kämppään muutan, uhkasi ostavansa jonkun puhallinsoittimen keväällä ja terrorisoivansa korvakäytäviäni sen riitasävelillä. No, ehkä hommaan itse sähkökitaran lainaan intialaiselta kitaristikaveriltani. Nähtäväksi jää kumpi voittaa meluskaban.

Kaliforniakuukauden hostellitkin tarttis varmaan piakkoin varata. Olen siis lähdössä länteen kuunkierron ajaksi joulun tienoilla. Lentoliput on plackarissa, yöpaikkoja täytyy katsella muualtakin kuin siltojen alta ja rannoilta. Muutama päivä menee Felixin siskon luona Sacramentossa, toiset mokomat makuupussissa metsässä, mutta aika monta päivää lienee venkoiltava maksullisessa majoituksessa.

Viimeisenä tärkein ja vaativin tulevaisuuden projekti: tarvitsen uudet kengät. Vanhat olen kuluttanut puhki raahustaessani liian monta mailia päivittäin. Ei enää kuukaudessa kuolevia skeittikenkiä. Kantapää valittaa. Syksyllä ei ole kivaa kun sukka kohtaa asfaltin.

Ylärivi: Godzilla, Bush-actionfiguuri, Kerryfani, Halloween/Muertos, Times Square Kävelykatuna, Vapauspose
Alarivi: Ylälänsi, Siirtolaisten Kunniaseinä, Museum of Natural History (suomi-osasto?), Itämaan mörkö, Pääsiäismies, Kenkä 2kk

Viikon musiikki rebush-amerikalle: Skinny Puppy - Dig It