tiistaina, helmikuuta 08, 2005

Diegon paikoissa tapahtui

Päiväkirjaa selaillessani huomasin että oli tullut San Diegossa kierrettyä aika monta ravintolaa ja yökerhoa, tämä siis maltillisesta budjetista huolimatta... Liekö uudenvuoden juhlilla ollut jotain osuutta asiaan.

Ravintoloita:

Lee's Cafe - 5th Avenue, Gaslamp Quarter, USA Hostel SD:n vieressä
Pieni ja hieman rähjäinen kiinalaisamerikkalainen kahvila, mutta loistavaa ruokaa edullisesti. Omistaja Lee vetää pitkää päivää aamusta iltaan valmistaen ja tarjoillen kaiken ruuan. Ainoastaan kerran näin hänellä apulaisen. Täällä kävimme aamupalalla sen jälkeen kun kyllästyimme hostellin vohveleihin ja hotellin kalliisiin ruokiin. Leen paikassa kattavasta aamiaisesta (mansikkamurot, munakas ja perunat [hash-browns], banaani ja tee) selvisi alle viidellä taalalla. Halvoista hinnoista johtuen asiakaskunta oli erittäin kirjavaa ja mielenkiintoista.

Woodfired Pizzas - 4th Avenue, Horton Plazan vieressä
Loistavia pizzoja, kökköä palvelua. Kävimme täällä muutaman kerran illastamassa. Täällä saa "oikeita", kokonaisia pizzoja jotka vieläpä ovat herkullisia. Jenkeissä kun on usein vaikea saada muuta kuin hikisiä pizza-sliceja. Myös pasta oli herkullista. Palvelu sen sijaan oli tyypilliseen jenkkityyliin tehokasta vaan ei kovin kohteliasta. Olimme eräänä iltana kohtuullisen myöhään syömässä ja eiköhän se niin käynyt että henkilökunta kasasi kaikkien muiden pöytien tuolit pöydille, siivosi mestaa ja käyttäytyi kuin meitä ei olisikaan. Olimme juuri saaneet ruokamme ja sitten paikka olikin jo sulkemassa, kukaan ei ollut vain kertonut meille. Laittoivat jopa kirkkaat valot päälle meiden vielä syödessä nähdäkseen siivota paremmin. Syö siinä sitten idyllistä illallista.

Casa de Bandini - Old Townin puutarha
Ulkoilmaravintolassa oli mukava, joskin hieman turistituristi tunnelma. Mariachi -bändi kiersi viihdyttämässä ja kymmenet tarjoilijat toivat meksikolaista ruokaa. Taivasalla oli hauska istua siihen asti kunnes alkoi sataa. Tytöt innostuivat juomaan margaritoja, itse pitäydyin kana-papu-keitossa.

Tea Pavilion Babloa Park - Balboa Park, ulkoilmaurkujen vieressä
Kohtuuhintaista ja herkullista japanilaista ruokaa. Vei muita Balboa-parkin ravintokeskuksia 10-0

Baareja/klubeja:

Hard Rock Cafe - 4th Avenue, Pizzapaikkaa vastapäätä
Täällä kävimme hyödyntämässä monta päivää jatkuvaa onnellista tuntia. Ilmeisesti koko uuden vuoden tienoo oli yhtä pitkää happy houria. Siksi monien tuotteiden hinnat oli puolitettu ja täällä saattoi syödä ja juoda edukkaasti. Long Island Ice Teat ja halpa meksikolainen olut tekivät kauppansa niin ja nachot. Ja hehkeä kasari-hardrock nostatti väkisinkin hymyn huulille. Ei tuollaista kukaan voi naama vakavana kuunnella.

Patrick's II - F Street, 4th ja 5th Av välissä
Tässä pienessä irkkubaarissa kävimme muutaman kerran. Hauskaa bluesmusiikkia ilmaiseksi ja lisäarvona muutamia hauskoja punaniska-asiakkaita: "Hey man, you're not in Europe anymore". Villapaitani ei ollut siis hip ja pop. Terassi oli mukavan pikkuruinen. Letkeä paikka.

Moose McGillycuddy's - 535 5th Avenue, Market Streetin ja Island Aven välissä
Aika perusdisko. Kävimme täällä Danielin, Lauran ja Julian kanssa humppaamassa. Drinkit olivat tyyliin taalan kipale, mutta vesihän ei tunnetusti paljon maksakaan. Ihan kohtuu paikka kuitenkin. Telkkareita seinät täynnä niin saavat paikalliset katsella jenkkifutista tanssiessaankin.

Hennessey's Tavern - 4th Avenue, Marketin ja Islandin välissä
Ison puoleinen irkkubaari, jossa oli loistavia karaoke-iltoja. Yleensä inhoan karaokea yli kaiken , mutta tämä paikka oli kyllä yliveto. Paikka jossa pieni ja vanha musta mies vetää falsetissa Led Zeppeliniä ja nuori poika räppää jotain kasarigangstasettiä yleisön kiljuessa välijeejeet, ei ole hassumpi. Käsittämättömän letkeää menoa. Karaokekin voi siis olla hauskaa.

The Bitter End - F Street 4. ja 5. Av välissä
Nimestään huolimatta todella loistelias baari. Laatutasosta antaa ehkä jotain kuvaa, että uuden vuoden aaton juhlan ennakkolippu maksoi satasen, ovelta kenties enemmän. Ja sillä ei siis saanut mitään spesiaalia. Viktoriaaninen loistosisustus kyllä lisäsi paikan henkeä. Yläkerrassa oli loistelias lounge, sisääntulokerroksessa hieno baari ja kellarikerroksessa menevämpi tanssipaikka. Mutta kallis paikka on kallispaikka.

Martini Ranch San Diego - 528 F Street 5. ja 6. Av välissä
Keskikokoinen hevosenkenkäbaari, jossa telkkareista tuutataan jokasortin jenkkiurheilua. Taustalla soi isänmaallinen rokkimusiikki. Ilta-yhdentoista jälkeen avautui klubi-osa, jossa pieni tanssilattia, VIP-lounge ja monta pientä istuskelualuetta. Tulimme tänne vakaana aikeenamme tanssata, mutta DJ soitti niin kuolemantylsää keskitempohoppia, että vaihdoimme maisemaa. Asiakaskunta kaksikymppisistä 60-v setiin. Yyh...

Yard House - 1023 4th Ave, Broadwayn pohjoispuolella
Uudenvuodenravintolamme. Saavuimme yhdentoista jälkeen, ehdimme juuri istua alas pöytään ja pistää hassut hatut päähän puhalsimme vapputorviin ja uusi vuosi olikin jo ohi. Talo tarjosi kuplajuomaa. Tilasimme vielä paikan erikoisuudet, jaardin mittaiset oluet. Oli muuten kohtuuvaikea kitata simaa metrin mittaisesta tuopista. Sitten kävimme vielä hieman tanssaamassa alakerrassa ennenkuin paikka suljettiin. Mukava paikka, mutta myöhäiseen juhlintaan tottuneille eurojääveleille paikan sulkeminen kahdelta tuntuu melko aikaiselta.

Majapaikkoja:

USA Hostels San Diego - 726 5th Avenue, Gaslamp Quarter
Erittäin mukavahenkinen hostelli. Huoneet avautuivat kaksi kerrosta korkeaan kattoikkunalliseen aulaan. Huoneet olivat kyllä varsin ahtaita, mutta yhteistilat olivat loistavat. Eikä se huoneiden ahtauskaan nyt NY-tasoa ollut, ei lähellekään. Henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja heidän kanssaan tuli juteltua enemmänkin. Ottivat myös asiakseen kadonneiden kuvieni löytämisen.

Double Tree Hotel - 1515 South Hotel Circle, Old Townin Lähellä
Kohtuullinen hotelli, josta vuokrasimme jollain erikoissopimuksella sviitin: tuli halvemmaksi kuin hostellissa budjaaminen kun hinta jaettiin kahdeksan henkilön kesken. Yö kohtuullisessa sviitissä maksoi noin 10 taalaa per nuppi. Emme tosin kertoneet henkilökunnalle, että meitä on kahdeksan, ei olisi ehkä huonetta meille myönnetty. Joka tapauksessa hintaansa nähden varsin loistelias paikka: ulkona lämmitetty uima-allas ja parinkymmenen hengen kuumavesi-poreallas. Allas suljettiin teoreettisesti yhdeltätoista illalla, mutta saimme neuvoteltua respa-ukon kanssa hieman yöaikaa altaalla. Kuumassa porealtaassa oli mukava rentoutua kavereiden kanssa pitkän päivän jälkeen. Toivottavasti ei repakaveri saanut potkuja. Oma parveke, ilmainen internet-yhteys, televisio, jääkaappi ja mikroaaltouuni sekä pesukoneet olivat mukavia luksusjuttuja hostellielämään tottuneille. Budejettimatkalaisenkin kannattaa siis tsekata muutakin kuin hostelleja.