lauantaina, helmikuuta 12, 2005

Elohopeaa suonissa

Perjantai taas... Päätin tsekata Mercury Loungen bändi-illan. Tarjolla oli neljä paikallista jengiä: The Fame, Hair Supply, Bling Kong ja Baby Dayliner. Ja erittäin hauska ilta jälleen kerran.

Illan avasi The Fame joka soitti erittäin laadukasta mutta melko perinteistä 70s-rockia. Kappaleet olivat hyvin rakennettuja ja sovitettuja mutta esiintyminen ei ollut erityisen inspiroivaa. Levyllä varmaan mukava kuunnella mutta livenä kohtuullisen keskiverto veto.

Pienen roudaustauon jälkeen lavan valtasi Hair Supply, ja niin, nimi oli enne. Kolme shakkiruudulliseen shakkiruutuspandexiin pukeutunutta taustalaulajatyttöä ja neljä erittäin karvaista hevi-äjjää. Bändi oli kohtuullisen osuva parodia 80-luvun brittiläisistä tukkahevibändeistä (ja tietenkn Air Supplysta). Sanoitukset olivat jopa hauskempia kuin aidot sankarihevi-viisut. Laulaja kiljui falsetissa ja blondatut takatukat liehuivat. Hupaisa ilmestys kaikin puolin ja osasivat vielä soittaakin.

Hetken kuluttua paikka siirtyi Bling Kongin haltuun. Bändiä, joka on kasattu markkinoimaan samannimistä vaateketjua, täytyy kunnioittaa. Jo orkesterin koostumus nostatti hymyn huulille: kolme rumpalia, kaksi kitaristi/laulajaa, basisti, VJ ja neljä chearleaderia. Kokonaisuudessaan Kongin ryhmä on 17-henkinen stylisteineen ja valokuvaajineen, heh. Loisteliaisiin BK-univormuihin tälläytynyt bändi veti kunnon juhlarokkia olan takaa. Väliin cheerleaderit esittivät omia huutojaan. Laulut kertoivat enemmän tai vähemmän kännäämisestä ja pariutumisesta. Myös KMFDM-henkinen nimenpudotus "Bling Kong in da house" ja taustan hupaisat videot herättivät ansaittua hilpeyttä. Alkuun yleisö oli hieman vaisusti mukana mutta keikan loppua kohden joraajia riitti tungokseksi asti. Loistava konsepti. On aina hauskaa kun ihmiset uskaltavat pitää hyvää aikaa ilman kaikkialle tunkevaa kyynisyyttä ja übercoolia.

Viimeisenä estradille hiipi illan helposti hämmentävin akti. Yhden brooklynilaismiekkosen Baby Dayliner oli aika ihmetys. Muiden muassa Yeah Yeah Yeahsin ja Strokesin mukana kiertänyt artisti kantoi kamansa lavalle vanhassa matkalaukussa ja pisti taustanauhan soimaan. Sitten hän alkoi laulaa new wavesta hiphopiin kulkevien taustanauhojen päälle The Smiths tyylistä settiä. En ollut varma oliko kyseessä aivan uppouloste vai täydellisen nerokas esitys. Bling Kongista herännyt yleisö tanssasi kuin viimeistä päivää. Koska en halunnut filosofoida koko iltaa nerouden ja hulluuden eroa, päätin liittyä humppaajien sakeaan seurueeseen. Baby Dayliner oli loistava päätös hillittömälle illalle.

The Fame, Hair Supply, Bling Kongin skaba, Bling Bling, Baby Dayliner, Hillitön varoituskyltti (myhäilin tätä niin kauan että olin saada puomin päähäni)