torstaina, marraskuuta 25, 2004

Tötterösaaren tyrskyt

Koska kampuksella oli kiitospäivänä tylsää, keräsimme kimpsumme ja suuntasimme rannalle viettämään hyvää aikaa. Aamulla Manhattan vielä kylpi auringonpaisteessa ja lämpöä oli viidentoista celsiuksen tienoilla. Kuumien koirien syntyseudulle, Coney Islandille, päästyämme keli oli kuitenkin ehtinyt muuttua vähemmän tervetuloatoivottavaksi. Vettä tuli vaakatasossa ja lämpö läheni nollaa. Vaan säästä viis, pääasia että on hassua ja kivvaa.

Useamman vartin urealta tuoksahtavassa metrovaunussa istumisen jälkeen oli mukavaa päästä kirmaamaan rannalle. Katsastimme huvipuistot, teimme hiekkalinnan, kiipesimme palmuun, keräsimme simpukoita ja vietimme kaikin puolin mukavan rantapäivän. Kaiken kertovaa todistusaineistoa alempana.

Kaiken hauskanpidon jälkeen istuimme Brooklynin kattojen yli takaisin Manhattanille. Metromatka kesti jälleen ikuisuuden ja matkalla saimme mm. todistaa kuinka helppoa metrovaunua on käyttää vessana. Pitkän istuskelun aikana rantajuhlinnassa kastuneet vaatteemme ehtivät kuitenkin kuivua kiitettävästi.

Sateen ajamina suuntasimme makunystyröitä hellivälle kiitospäivän aterialle lähimpään Pizza Hutiin jossa oli tyytyminen kämmenenkokoisiin minipitsoihin hintaan 7 taalaa laaki. Niin kuin pizzamökissä ei muuten olisi ollut tarpeeksi huono meininki, tuli henkilökunta vielä hätistelemään meitä pois. Ruokailutilassa kun sai kerrallaan olla vain 20 henkilöä. Röyhkeinä euroidiootteina kuitenkin jäpitimme paikollamme aina kunnes viimeinenkin murunen oli ruuansulatusjärjestelmämme hallussa. Ruokailutilan ilmastointi oli hajalla ja huoneessa oli lämmintä varsin mukavat 40-50*C.

Rantapäivän lämpöaspektikin oli siis nyt saavutettu. Aamulla aurinkoa, päivällä biitsiä ja iltapäivällä lämpöä. Kokonaisuutena siis loistava rantapäivä. Kiitos kaikille jotka tekivät sen mahdolliseksi!
















Kuvat, joissa esiintyy allekirjoittanut, © Loren Schwarz
Ylärivi vasemmalta: Coneyn ihana katumiljöö, biitsi, rantapuoti&gangsta, kokisautomaatin lämpö, yleiskuva
Keskirivi: Da Möb, Loren kukkulan kuninkaana, Palmuranta, Hodarimesta, Mahtikuva
Alarivi: Ammu friikki, Otros, Tiput, Kiitospäivän juhla-aterialla