torstaina, marraskuuta 11, 2004

Tyytyväisyyden talvi

Olen tehnyt viimeisen parin kuukauden aikana enemmän harjoitustöitä kuin Suomessa viimeisen parin vuoden aikana. Täällä tahti on vain hieman toinen. Pari harjoitustyötä ja esitelmää, saturaisen sivun lukemiset ja muutama kritiikkitilaisuus viikossa pitävät miehen kaidalla polulla.

Sain juuri palautettua viidentoista sivun esseeni amerikan gizmokulttuurista ja päiväin päästä on toinen mokoma edessä. Lisäksi saan luvan esitelmöidä maalämpöpumpuista ja Meksikon arkkitehtuurista. Viikonlopun aikana pitää myös keksiä pohjapiirrokset satojen petien loft-tyyppiseen opiskelijapytinkiin, jota suunnittelen. Pala kakkua. Priorisoin nukkumisen, ravitsemushaihatukset ja sosiaaliset toiminnot ensi maaliskuulle niin kaikki sujuu kuin rasvattu.

Kevääksi ajattelin tippua kelkasta ja ottaa enemmän taidepelleilyä. Kaiketi otan ainakin Utopian Arkkitehtuuri -kurssin, jatkavan espanjankurssin sekä yhden kokeellisen maalauksen kurssin naapuriyliopisto Rutgersista. Kukapa tietää, ehkä vedän vielä ässän hihasta ja otan valaistuskurssin tai ehkä jopa jotain superteknistä pänttäystä, jos sille päälle satun. Nyt näyttää kuitenkin siltä että haihattelukurssit vievät syksyn tappotahdin jälkeen voiton.

Tänään kävin tutustumassa koulumme teknisempään arkkitehtuuritarjontaan tietotekniikan osaston kurssilla "tietokonearkkitehtuuri". Opin mm. kuinka tärkeää on että σ=λx(yläviivalla)<1. size="1">system=Σkpk=σ/(1-σ). Kukapa olisi arvannut. "Eksponentiaalifunktiot kuvaavat hyvin Vanderbiltien menestystä ja tuhoa" Hmm. Professorilla oli ainakin hauskaa. En ole koskaan ollut kunnon insinööriluennolla joten tämänpäiväinen setti oli kyllä kaikessa sekopäisyydessäkin oikeasti mielenkiintoinen.

Töiden ohella talvi tekee tuloaan rotankoloon. Parin viikon takaisena tiistaina lehdet tippuivat puusta ja nyt täällä värjötellään jo pakkasen tuntumassa. Herra Fahrenheitin nerokkuuden ansiosta kelit näyttävät kyllä mukavammilta kun mittari heijaa vielä 30-40 asteen tuntumassa. Ison meren tuulet puhaltelevat kuitenkin kokolailla pistävästi ja välillä jopa suomaan sälli joutuu turvautumaan talvitakkiin paikallisten alkuasukkaiden vielä viipottaessa shortseissa. Häpeällistä.

Kumpi egoboosterikuva ompi parempi? Äänestäkää hyvät matkustajat!

(Tarvitsen tunnarikuvan erääseen projektiini)